Infotekst til nye MailRisk-brukere

25. september 2018 | Erlend Andreas Gjære

Når MailRisk-knappen plutselig dukker opp i Outlook hos alle kollegene dine, er det viktig å fortelle dem hva den nye knappen innebærer. Her foreslår vi hvordan dette kan gjøres.

Når vi setter nye kunder i gang med MailRisk, anbefaler vi derfor å gjennomføre en øvelse med simulert phishing. Dette betyr i praksis at vi sender ut en e-post som i praksis er bare svindel og lureri, til alle ansatte.

Målet likevel ikke å se hvor mange som blir lurt av den falske e-posten. Tvert imot er hensikten at flest mulig fatter mistanke, og trykker på MailRisk-knappen!

Les også: Tips til gjennomføring av simulert phishing

For å informere om hva MailRisk-knappen er og hva som er formålet med phishing-øvelsen, er det viktig å varsle de nye brukerne via e-post og/eller via intranettet. Vi har derfor skrevet et forslag til hvordan denne informasjonsteksten kan se ut. Det er naturligvis fritt fram for å kopiere eller bruke deler av teksten:

Ny knapp i Outlook

Hender det at du mottar mistenkelig e-post i innboksen? Da er du ikke alene.

Men ikke alle synes at det er like enkelt å avsløre farlig e-post. Derfor trenger vi litt hjelp fra deg, og derfor har du fått en ny knapp i Outlook.

Trykk på MailRisk-knappen hvis du er usikker selv, eller vil hjelpe andre!

Knappen åpner et lite vindu som hjelper deg med å avgjøre om e-posten er trygg, og du kan enkelt be om mer hjelp om det trengs.

Samtidig kan vi raskt avdekke forsøk på svindel og hacking mot oss. Slik bidrar du til en sikrere hverdag for både deg selv og dine kolleger.

NB! For å få flest mulig til å ta knappen i bruk, kommer vi til å sende alle en falsk e-post en av de kommende dagene.

Den falske e-posten vil prøve å lure deg til å klikke på en ukjent lenke. Om du synes noe virker mistenkelig, ber vi deg altså om å prøve å klikke på knappen, i stedet for å bare slette e-posten!

Det kan også være en god idé å profilere MailRisk-videoen på intranettet eller i sosiale kanaler på arbeidsplassen. I så fall kan følgende embed-kode benyttes:

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/243921586?color=ffffff&title=0&byline=0&portrait=0" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Med MailRisk tilbyr vi altså en effektiv tjeneste for å sende ut simulert phishing, og en integrert løsning som gjør det hele til en spennende og morsom øvelse.

Derfor er det heldigvis ikke lenger så mye som skal til. Men verdien av å involvere folk på en positiv måte i sikkerhetsarbeidet er riktig så verdifull!

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Ønsker du å prøve simulert phishing?

Vi hjelper deg naturligvis i gang med MailRisk.

Gå til bloggen →