Digi.no-kronikk om simulert phishing

23. november 2019 | Erlend Andreas Gjære

Nyheten om at flere tusen ansatte i en norsk kommune ble lurt av en falsk e-post, skaper naturligvis overskrifter. Betyr dette nødvendigvis at folk er dumme – og kanskje litt ekstra i den aktuelle kommunen, spør Erlend Andreas Gjære i en kronikk.

Les hele kronikken ved å klikke på bildet:

Rapporten som ble offentliggjort i samband med forsøket, viser at 24% av mottakerne klikket på den aktuelle linken. Av disse sendte om lag fire av fem inn sitt brukernavn og passord i det falske påloggingsskjemaet som de fikk opp i nettleseren.

En ting som uansett er sikkert, er at noen kommer alltid til å bli lurt.

Det finnes mange innfallsvinkler til å kjøre slike øvelser, men med MailRisk slipper man å fokusere så mye på det negative. I stedet legger vi til rette for å måle de positive bidragene fra ansatte til virksomhetens sikkerhet.

Ved å involvere sluttbrukerne i sikkerhetsarbeidet kan virksomheten både bygge sikkerhetskultur året rundt, og ikke minst stoppe selv avanserte cybertrusler som alle andre har gått glipp av.

Kolleger som hjelper hverandre i kampen mot cyberkriminalitet, er nemlig sikkerhetskultur i praksis.

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Prøv MailRisk selv i dag.

Vi byr på en gratis prøveperiode.

Gå til bloggen →